INTRO

REMEDIAL TEACHING

WAAROM RT

TARIEVEN RT

CONTACT

WERKWIJZE RT

JUNGLE MEMORY

Webdesign by Le Tigre Webdesign Holland

Wat is Remedial Teaching?

Remedial Teaching wordt aangeboden aan kinderen die dreigen vast te lopen op school. Remedial Teaching is meer dan alleen bijles. Bijles is het herhalen van lesstof, waarbij de kwaliteit van instructie het belangrijkst is. Bij Remedial Teaching gaat het ook om het toepassen van gespecialiseerde technieken en benaderingen, die uitgaan en gericht zijn op de problemen van uw kind.

 

Remedial Teaching kan uw kind helpen door uitgebreide individuele hulp te geven. Uw kind kan een flinke leerachterstand hebben opgelopen.

Er ontstaat dan een hiaat (niet weten wat je eigenlijk zou moeten weten) tussen het kennisniveau van uw kind en de les in de klas. Als het duidelijk is waar de hiaten zitten, dan kunnen we daar gericht 1 op 1 aan werken.

 

Ook betekent Remedial Teaching de oorzaak van een leerprobleem op te sporen en aan te pakken.

 

Het leerprobleem van uw kind kan een gevolg zijn van een sociaal-emotioneel probleem ‘Hoe voelt uw kind zich? Hoe denkt uw kind over zichzelf?’ of van een concentratie/motivatieprobleem ‘Uw kind haakt vaak af tijdens zijn/haar taak’.

Mijn doel is dat uw kind na een bepaalde periode vaardigheden bezit om weer gebruik te maken van zijn/haar kwaliteiten en mogelijkheden. Uw kind ervaart “Ik kan het!"

De remedial teacher geeft professionele didactische hulp, zodat uw kind met plezier naar school kan gaan.

 

Uw kind krijgt weer vertrouwen in zichzelf, krijgt de motivatie terug en plezier in het leren.

JOYCE SNIJDERS - Remedial Teacher |  e-Mail: joyce@js-remedial-teaching.nl - Telefoon: 06  - 17508105 K.v.K nummer: 63712210 - BTW nummer: NL045085717B01 - Disclaimer